We gaan verhuizen! Alweer.

Koraal Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


Afgelopen week was een week waarin ik uren te kort kwam. Dus sorry, dat er deze week bijna niets gepubliceerd is op eiland-meisje. Ik had belangrijke afspraken, moest presentaties in elkaar knutselen, De eerste advertorial voor een bedrijf hier op Curacao heb ik klaar gemaakt. Bloggen – en dan vooral bloggen als baan – is zoveel meer dan alleen stukjes tikken. Maar dat maakt het ook wel weer leuk en erg divers. Je leert interessante mensen kennen. En als het goed gaat geeft dat een enorme kick. Ik zal binnenkort eens meer vertellen over het leven als blogger. Wat er allemaal bij komt kijken.

Maar nu eerst heel goed nieuws. WIJ GAAN VERHUIZEN!

Ja dat lezen jullie goed. Eindelijk, na lang afwachten. Nog langer afwachten. En nog.. je snapt het. Eindelijk is onze hypotheek aanvraag goedgekeurd. Dus over een tijdje gaan wij weer emigreren. Dit keer naar Barber. Ofja, vrienden noemen het Emigreren. Mensen doen nu al alsof we aan de andere kant van de wereld wonen, maar als ze horen dat we in Barber gaan wonen wordt ’t nog net een tikkeltje erger. Iedereen reageert hetzelfde.

“Aah leuk, jullie gaan een huis kopen?” 

“Ja klopt.”

“Waar ergens.”

“In Barber.”

“Waaaaaar???”

“In Barber, is mooi daar.”

Hééélemaal in Barber?? [verbaasd gezicht]”

Klein detail voor de mensen die iets minder bekend zijn met Curacao: Curacao is in de lengte zo’n 60 km, waarvan een flink stuk ook nog eens niet toegankelijk is.

appartement-curacao-westpunt

^^ Foto credits: de verkoper van ons nieuwe huis. 

Maar vanaf volgend jaar kunnen jullie allemaal op vakantie komen bij ons, want er zit een heel leuk appartementje bij ons nieuwe huis. Vakantie in Barber. Midden in de mooie natuur van Curacao, met de mooiste stranden binnen handbereik. Geweldig uitzicht op het Christoffel park. En echt niet zo ver van de stad als veel mensen denken, maar wel heerlijk rustig.

Check hier ons appartement.

En als je je via deze link op Airbnb aanmeld, dan krijg je 25 euro korting op je boeking!

Heerlijke dagen aan het water.

Buiten het goede nieuws hebben we nog veel meer genoten deze week. Zo hebben we zaterdag de hele middag bij het verlaten strandje bij de Santa Martha baai gelegen. Het is zo mooi daar. Helemaal vervallen, en alles is kapot. Er zijn geen voorzieningen. En toch is het helemaal geweldig daar. Juist daarom. Gewoon eigen strandbedjes mee, een koelbox met drankjes en hapjes, wat muziek en genieten maar.

playa Hundu Curacao strand.

Zondag hadden we de eenvoud omgeruild voor wat meer luxe. We hielden een werkbespreking bij Koraal, waar je zo’n ontzettend mooi uitzicht hebt. Nergens op het eiland is het water zo blauw als daar. Als je vanaf de parkeerplaats richting Karakter loopt, verbaas je je gewoon elke keer weer over het blauwe water. We moesten wat bespreken over werkzaken, en waarom zou je dat niet combineren met het aangename. De voordelen van Curacao. Werkbesprekingen op een prachtige locatie. inclusief biertjes en geweldig uitzicht. Het goede leven.

Koraal Curacao

Dansjes en nog meer dansjes.

Deze week stond ook in het teken van dansen. We hebben de smaak te pakken. En als je veel oefent leer je ’t ook een stuk sneller. Vrijdag waren we naar het Riffort geweest. Daar komt elke vrijdag avond een bandje en daar hadden we afgesproken met de hele groep waarmee we dansles volgen. We zaten daar lekker op het terrasje te kletsen en te kijken naar de dansers. En af en toe durfden we zelf ook een dansje te doen. Daarna wilde we nog even door, dus gingen we naar Emporio. Daar aangekomen bleek dat je niet met korte broek binnen mocht. 3 Keer raden wat de meeste mannen droegen die avond.. Dus zijn we maar door gegaan naar The View, wat nog erg gezellig is geweest.

Zondag avond zijn we wezen dansen bij Hemingway. Erg leuk, ik was daar nog nooit geweest op een zondag avond, maar ’t was lekker druk. Leuke muziek. En het dansniveau was niet heel erg hoog. En dat laatste is erg fijn. Want als iedereen super goed is, dan durf ik er echt niet tussen te staan. Als er meerdere beginners tussen staan, dan durf ik ook wel. Oké alleen de bachata en merengue want de salsa vind ik echt nog te moeilijk.

Dinsdag was het weer tijd voor de wekelijkse dansles. Deze keer was die bij ons thuis, hélemaal op Grote Berg. Daarna zijn we nog even naar het Riffort gegaan met z’n allen om daar nog een kleine workshop Kizomba te volgen en daarna nog even te dansen. Leuk.

Meer leuke dingen.

Het is nog niet afgelopen met alle leuke dingen die we gedaan hebben. Zo zijn we zaterdag nog een drankje wezen doen bij een vriend van ons. Gewoon thuis op de porch, met een geweldig mooi uitzicht.

En we zijn nog een hapje wezen eten met de mensen van wie we het huis gaan kopen. Na zo lang in spanning gezeten te hebben, moest het gewoon gevierd worden dat ’t uiteindelijk – na de vorige afwijzing – toch nog gelukt is.

Zo, dat was het weer voor deze week.


 

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao

 

4 reacties

 1. zegt:

  Gefeliciteerd met jullie huis ! Barber is zo’n fijne plek. En inderdaad, die kleur van het water bij Karakter…

 2. zegt:

  Fijne week zeg! En tooof dat appartement met mooie kleuren en omgeving! Misschien ga ik echt nog eens de stap naar Curacau wagen 😀

 3. Rebecca zegt:

  Wat een ontknoping zeg! Goed dat je hebt doorgezet met de hypotheek. Het appartement ziet er goed uit, dus het gaat wel goed komen met verhuren. Ik ben aan het aftellen, nog 19 dagen en dan zit ik ook op Curaçao. Lekker genieten van al het moois dat het eiland ons te bieden heeft. Ik kan niet wachten. En met al die tips die je hebt gegeven over leuke stranden, restaurants en uitstapjes wordt het 100% zeker een super leuke vakantie.

 4. Ellen zegt:

  Super goed nieuws! Gefeliciteerd. Wanneer is t zover? Succes iig weer met verhuizen.. En dat appartementje klinkt goed. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *