Shr laser ontharing

 • Onder aan dit artikel staat een update.

Wij vrouwen hebben heel wat te ontharen. En dat kan op meerdere manieren. Tot voor kort heb ik altijd voor scheren gekozen. Maar een half jaar geleden ben ik begonnen met laseren.

Waarom ik heb gekozen voor een SHR laser ontharing.

Omdat ik dit jaar naar Curacao ga verhuizen. En wonen in een warm land betekend elke dag bikini weer, elke dag hempjes aan. Elke dag blote benen. Nou vind ik benen scheren niet zo erg. Die haartjes groeien niet zo snel bij mij, en ik krijg daar geen irritaties. Bij de oksels en bikini lijn is dat anders. Daar groeien de haartjes sneller en stoppeltjes vind ik zó lelijk. Dus elke dag scheren is echt een must dan.

Ook voelt mijn huid daar geïrriteerd als ik elke dag scheer. Dus ik moest iets anders verzinnen. Epileren is de hel, dus dat werd het sowieso niet. harsen, daar heb ik ook nog naar gekeken. Behalve dat het ook zeer doet, moet je haar ook nog eens een bepaalde lengte hebben voor dat je weer kan harsen. Echt niet dat ik met een centimeter haar onder me oksel ga lopen totdat het weer geharst kan worden.

Dus ik was nog verder aan het kijken. Naar zo’n IPL ontharingsapparaat. Ik had er goede verhalen over gehoord, dus ik had er al bijna 1 besteld. Totdat ik een aanbieding op groupon voorbij zag komen over SHR laser ontharing. Hmm, nog nooit over gehoord. Er was ook niet zoveel over te vinden op internet. Qua prijs was het even duur als zo’n IPL lamp. En met laser wordt je haar voorgoed verwijderd, wat met een IPL behandeling niet is.

Wat is een SHR laser ontharing?

Aangezien ik daar verder weinig verstand van heb, heb ik even een stukje geciteerd van de website skinwizzard, de salon waar ik het laat doen.

SHR is een vooraanstaande procedure die speciaal ontworpen is om ongewenst haar te verwijderen op een snellere en meer comfortabele manier. Met SHR kunt u behandeld worden ongeacht uw huidtype of het seizoen. Zelfs gevoelige gebieden kunnen op een comfortabele manier worden behandeld.

Het geheim van de nagenoeg pijnloze Soprano ICE SHR techniek is dat de haarfollikel wordt beschadigd. Door een licht vegende paint brush techniek, die met een lage dosis energie meerdere malen de haarfollikel behandeld, is de SHR behandeling kort, comfortabel en leidt bovendien tot uitstekende resultaten.

Soprano ICE SHR warmt de haarfollikels geleidelijk op via subtiele laserstraaltjes. Omdat de laserstraal continue in beweging is wordt de behandeling door cliënten vaak vergeleken met een ‘hot stone massage’. Dit in tegenstelling tot traditionele laserontharing, waarbij een enkele hoge dosis energie de haarfollikel behandeld, wat resulteert in zowel pijn als potentiële brandwonden.

ervaring SHR laser ontharen

mijn ervaring met SHR laser ontharing

ik heb nu 3 behandelingen gehad. En het schijnt dat je 4-6 behandelingen * lees update hieronder * nodig hebt. Ik ga er nu vanuit dat ik er zeker wel 6 nodig zal hebben, dus ik zit nu op de helft.

Of het echt pijnloos is? NEE. De oksels valt goed mee. Het wordt wel wat warm, maar pijnlijk is het niet. maar de bikinilijn. Auw. Dat is zeker wel pijnlijk. Gelukkig duurt het niet lang. 80 seconden per oksel, en ongeveer 3-4 minuten voor de hele bikinilijn. Dus dat is even op de tanden bijten. En als het echt te pijn doet, dan kan ik dat altijd aangeven, en stoppen ze een paar seconden.

Tip: Om de pijn zo min mogelijk te maken, zorg je ervoor dat je haartjes zo kort mogelijk zijn, maar scheer ze de dag voor de behandeling, en niet op de dag zelf, want dan is je huid nog wat geïrriteerd, en dat moet je zoveel mogelijk voorkomen. En plan de behandeling NIET tijdens of net voor je maandelijkse feestje. Dan ben je veel gevoeliger, en is de bandeling dus ook veel pijnlijker.

Het resultaat dan. Tot nu toe ben ik erg tevreden. Ongeveer 2 weken na elke behandeling merk je het effect van de behandeling. Je haartjes groeien veel minder snel tot aan 5/6 weken na de behandeling. Daarna groeien ze weer op normale snelheid. Ik heb nu 3 behandelingen gehad, en merk al dat bijna de helft van mijn haartjes niet meer terug komt.

Uiteraard plaats ik hier na de laatste behandeling een update of ook echt al mijn haar weg is.

Blijven die haartjes nu altijd weg?

Ja die haartjes die door de behandeling verwijderd zijn blijven altijd weg. Maar er kunnen wel nieuwe haartjes komen. Bijvoorbeeld door hormonale veranderingen. Kies op jonge leeftijd dan ook ervoor om nog even te wachten met deze behandeling, want grote kans dat er na je pubertijd toch weer haartjes komen.

Tip: ik heb deze behandeling gekocht via groupon, en heb ruim 300 euro betaald voor de oksels en gehele bikinilijn. Wat dus echt een koopje is. er staan regelmatig aanbiedingen op groupon, dus doe daar je voordeel mee, mocht je ook je haartjes willen laten laseren. Let wel op dat je echt een laserbehandeling kiest, want er staan ook vele IPL behandelingen tussen, met daarbij de belofte van permanent ontharen. * lees update *


 

Update ervaring SHR laser ontharen:

* Vorige keer schreef ik dat je gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig zou hebben. Ik heb er ondertussen 5 gehad, dus dan zou ik na de volgende toch wel klaar moeten zijn. Nou had ik al in de gate dat dat zeker niet het geval zou zijn. Dus ik vroeg wat het gemiddelde aantal behandelingen was dat nodig is om alle haartjes te laten verwijderen. Ik schrok van het antwoord. 2 jaar! Dat zijn veel meer behandelingen dan 4 tot 6! Ik vind het dan ook belachelijk dat toen ik begon 4 tot 6 behandelingen stond aangegeven in de deal. Nu werd er wel bijverteld dat ik nog een jaar behandelingen bij mocht kopen voor de zelfde prijs als ik voor het eerste jaar betaald heb via de groupon deal – de deal was een jaar geldig, wat dus eigenlijk genoeg had moeten zijn -. Maar ik heb daar niets aan omdat ik in december verhuis naar Curaçao. Ik hoop maar dat ik dan wat minder behandelingen dan gemiddeld nodig heb..

Even die tegenvaller achterwege gelaten, ben ik voor de rest nog wel steeds positief over het resultaat. Het duurt dan wel wat langer dan verwacht, maar ik merk wel dat de behandelingen echt werken. Na 5 behandelingen is nu ruim de helft van mijn haar echt weg. Dus ik ben nu heel benieuwd of ik in december verlost ben van al mijn haartjes.

Over een tijdje plaats ik weer een update, en als je vragen hebt stel ze gerust.

 

Boek nu alvast jouw excursies.

(makkelijke en veilige website om verschillende excursies op Curacao te boeken)
(Voor de beste prijs.)

Voor als je zeker wil zijn van een plekje tijdens je vakantie.

Of ga met ons mee op tour, en we laten je de mooiste plekjes van Curacao zien. Van verlaten privé strandjes tot de mooiste stukjes natuur. 

Meer info over een Privé tour met ons.

Follow

Diana

Praat gezellig mee

60 reacties op “Shr laser ontharing

 1. Gwendolyn

  Hoi Diane,
  Ook ik ben benieuwd naar je update als het je nog is gelukt om verder te gaan met de SHR methode…..
  Ik zie dat je blond haar hebt en vraag me af of je daarom hebt gekozen voor de SHR methode?
  Mocht je donkere haren hebben op je bikinilijn raad ik je aan om een IPL aparaat van bijvoorbeeld Philips aan te schaffen daarmee heb je de mogelijkheid om zo vaak als je wilt te behandelen. Ik heb bijna geen haartjes meer rond mijn bikinilijn, maar ik heb wel donkere haartjes daar te behandelen gehad….
  Laat ons please even weten hoe het is verlopen uiteindelijk met de SHR methode!
  Groetjes,
  Gwendolyn

  Reply
 2. Rachel

  En hoe is het afgelopen met de behandelingen? Hoeveel heb je er nodig gehad? Ik heb net mijn eerste behandeling gehad en ik laat dan ook bijna alles doen. Ben benieuwd hoe lang ik bezig ben, betaal gewoon de volle mep :p.

  Reply
 3. Demy

  Hallo Diana,

  Ik vraag mij af hoe het nu met je onthaarde gebieden is? Zijn er sinds je bent gestopt met de behandelingen haren teruggekomen of zijn ze weggebleven?
  Ik heb een paar dagen geleden mijn eerste behandeling gehad en ben erg benieuwd naar het resultaat.

  Reply
  1. Gwendolyn

   Hey Roos!
   Hoeveel behandelingen heb jij gehad en welk gebied heb jij behandeld?
   Please deel ins je ervaring!
   Groetjes,
   Gwendolyn

   Reply
 4. Julia

  Mega jammer dat het niet echt gewerkt heeft, vind zelf 4 tot 6 behandelingen wel erg optimistisch klinken.. Ben je niet verder gegaan met harsen? Je hoort vaak dat je na het harsen ook steeds minder haar groei krijgt.

  Wilde zelf eerst gaan laseren, maar na alle reacties op je blog denk ik het toch niet te doen haha.

  Reply
 5. Renate Schilder

  Hoi,
  Toevallig lees ik net je stukje over het laser ontharen en ben eigenlijk heel benieuwd hoeveel behandelingen je nu hebt gehad?
  Zelf ben ik vorig jaar begonnen en heb nu 14 behandelingen gehad en ben nog steeds niet klaar. Mij was ook verteld dat het 6-8 behandelingen zouden zijn.. ik zit nu dus op het dubbele

  Reply
  1. Bo

   Hey Renate,
   Wow wat adviseren ze jou er veel! Is dit ook bij Skinwizard Breda? Heeft dat iets met huid of haartype te maken? Gr Bo

   Reply
 6. Bo

  Ik heb vandaag de behandeling gehad bij skinwizard in Breda. Ze doen het om de 8 weken aangezien maar een deel van de haartjes (die in groeifase geloof ik?) nog echt in verbinding staan met het haarzakje. Die geleiden dan goed de warmte naar de bron ‘het haarzakje’. De temperatuur van 45 graden is funest voor het haarzakje. Heb ooit IPL gehad, maar dat deed echt zeer en alles is nu weer helemaal terug. Vond de pijn vooralsnog heel erg meevallen, werd alleen een beetje warm. Volgende keer is de instelling van de laser net wat anders zodat deze sneller op temperatuur is. Heb ook een serum gekregen wat ik 5 dagen s avonds op moet doen. Ben heel benieuwd naar het resultaat.

  Reply
  1. Zaza

   Ik heb ondertussen al mijn 8 sessies gehad bij Skinwizard in Breda; alles leek geloofwaardig, leuk en vertrouwd. Maar hellaas.. bij mij heeft het helemaal niet geholpen. Wegegooid geld.

   Ik ben zelf bleek van huid, met pinzwarte haren wat een ideale kandidaat is voor laser ontharing.
   Aangezien ik al 5 zeer pijnlijke IPL behandelingen heb gehad in Brussel en dan dit SHR laser behandeling (kom trouwens van Antwerpen, moest elke keer pendelen naar Breda) is nu mijn vertrouwen helemaal weg.

   Ik heb wel positieve reacties gelezen over Diode laser en veel dermatolgen bieden dat ook aan. Als dat niet meer helpt dan ik het voor mij gedaan.

   Veel succes iedereen!

   P.S. Ik heb kale plekjes gehad op mijn been door IPL behandelingen, maar SHR laser heeft alles verpest voor mij, want ik behandelde mijn romp, (dus volledige rug met volledig borsten en buik) dus het is een deel waar je echt licht dons haartjes hebt maar de mijne waren zwart van kleur dus het viel op omdat ze zwart waren. Na paar keer scheren, ja na paar keer scheren was mijn licht zwarte dons haartjes veranderd naar dik, stug, pik zwarte lange haartjes. Zeer ontevreden, heb enorme spijt en verloren geld!

   Reply
   1. L

    Skinwizard in Breda is inmiddels failliet.
    Helaas zijn er veel bedrijven die te goedkope laserbehandelingen aanbieden. Vaak met kortingen via Groupon. Of like-acties op Facebook.
    In Amsterdam is er bijvoorbeeld sinds kort een kliniek die nu 25% korting geeft op pakketten boven de 500 euro, dat klopt natuurlijk niet. Je kan wel raden dat deze vast ook over niet al te lange tijd failliet gaat.

    Met de Soprano gaat het bij de standen meer om het verschil tussen huids- en haarkleur, dus of echt de stand te laag stond betwijfel ik wel.
    Bij laserbedrijven is het volgens mij meer dat er door onkunde andere “fouten” worden gemaakt of de prijzen veel te laag zijn om te kunnen blijven bestaan.

    Reply
 7. Maria

  Ik heb donkerbruin haar, maar na twee behandelingen geen enkel verschil te merken. Ik heb ook een grouponddeal gekocht, omdat ik vooraf had geinformeerd of men ook blonde haren kon weghalen, dat was mogelijk. Nadat ik de bon had gekocht werd mij het tegenovergestelde verteld en toen ik eenmaal op de behandelbank lag, zei ze dat er altijd dons zal blijven. Ik zelf Pijnloos is ook een leugen,want na de 1e behandeling verhogen ze de sterkte, wat ook nodig is, en dan voelt het als epileren en als een heet metaal op je huid.
  Ik heb dus geen vertrouwen meer na zoveel leugens, dus ik maak braaf mijn behandelingen af met de hoop op een meevaller

  Reply
  1. Zaza

   Ik heb ondertussen al mijn 8 sessies gehad bij Skinwizard in Breda; alles leek geloofwaardig, leuk en vertrouwd. Maar hellaas.. bij mij heeft het helemaal niet geholpen. Wegegooid geld.

   Wat mij wel opviel dat ze express lage stand gebruiken, dus ik had totaal geen pijn, ik voelde zelfs niets! Ik gaf het ook aan dat ik echt niets voelt, dan zeiden ze ow da’s fijn, het is normaal en het is een pijnloze behandeling met SHR laser.

   Na mijn 7de behandeling, wanneer ik dicht bij het einde zat, zette ze opeens wel naar hogere stand en toen deed het wel pijn, hete prikkeling na elke flits. Van mij mocht het pijn doen als het maar werkte, en toen bleef mijn bovenlichaam voor 4,5weken haarloos en dan groeide mijn haartjes zeer traag terug, mijn laatste behandeling was ook wat pijnlijk door hoge stand.

   Dus eerste gebruikten ze lage stand bij mij en naar het einde toe hoge stand om mij wel hoop te geven en nog een sessie van 8 nemen om toch volledig van af te zijn.

   Je moet erg goed oppassen met hun sluwe trucjes om je blijven te houden als klant.

   Ik ben zelf bleek van huid, met pinzwarte haren wat een ideale kandidaat is voor laser ontharing.
   Aangezien ik al 5 zeer pijnlijke IPL behandelingen heb gehad in Brussel en dan dit SHR laser behandeling (kom trouwens van Antwerpen, moest elke keer pendelen naar Breda) is nu mijn vertrouwen helemaal weg.

   Ik heb wel positieve reacties gelezen over Diode laser en veel dermatolgen bieden dat ook aan. Als dat niet meer helpt dan ik het voor mij gedaan.

   Veel succes iedereen!

   P.S. Ik heb kale plekjes gehad op mijn been door IPL behandelingen, maar SHR laser heeft alles verpest voor mij, want ik behandelde mijn romp, (dus volledige rug met volledig borsten en buik) dus het is een deel waar je echt licht dons haartjes hebt maar de mijne waren zwart van kleur dus het viel op omdat ze zwart waren. Na paar keer scheren, ja na paar keer scheren was mijn licht zwarte dons haartjes veranderd naar dik, stug, pik zwarte lange haartjes. Zeer ontevreden, heb enorme spijt en verloren geld!

   Reply
 8. Fiene

  Hoi Diana, Leuk artikel! Vaak wordt laserontharing met een SHR laser verward met IPL-ontharing. Een behandeling met een SHR laser is veiliger en effectiever. Er worden namelijk geen pijnlijke lichtflitsen gebruikt, waardoor er geen kans is op verbranding (zoals je ook al aangeeft in je blog). Ik heb onlangs zelf bij Kliniek Dokter Frodo in Amsterdam een ontharingsbehandeling gehad met een SHR laser. Zelf heb ik altijd snel last van irritaties bij mijn bikinilijn na het scheren. Dit was voor mij daarom ook de beste oplossing. Ik ben nu al super tevreden met het resultaat. Ik vond de pijn trouwens wel meevallen.
  Ik raad bij een laserbehandelingen wel aan om het uit te laten voeren door een gespecialiseerde kliniek. Het is een vrij permanente behandeling. Daarnaast gaat het om je eigen lichaam en is het denk ik wel belangrijk dat er met de beste technieken gewerkt wordt. Op deze manier weet je zeker dat je ook het beste resultaat krijgt. Niet iets om op te besparen…lijkt mij. Ik ben benieuwd of ook andere bij deze of andere klinieken zijn geweest. Wat waren jullie ervaringen?

  Reply
 9. Tam

  Hoi,

  Heb je weer een groupon bon moeten kopen of gewoon zelfde prijs betaald? Want een normale behandeling voor benen is een keer al rond 300 euro.

  Hoeveel behandelingen heb je uiteindelijk gehad?

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi,
   Als je voor een 2e jaar doet, dan kan dat voor dezelfde prijs als het eerste jaar. Maar vraag het anders voor de zekerheid even na bij de salon.
   ik heb er 9 gehad., wat voor mij niet genoeg was. helaas bieden ze deze behandeling niet aan in Curacao, dus ik moet me nu nog steeds gewoon scheren.

   Reply
   1. Selena

    Heey k had een vraagje namelijk op de site van Groupon staat er onbeperkt voor laseren voor bij 100,- euro is een jaar geldig. Maar is dat dan echt onbeperkt of moet je nog wat bijbetalen?

    Reply
 10. Annalie

  Hoi Diana,

  Het is jou dus goed bevallen via skinwizard? Zie namelijk bijna geen recencies maar heb volgende week donderdag een afspraak
  staan 🙂 ik ga dat weekend een weekend weg. Is het dan heel erg gevoelig of valt het mee?

  Groetjes Annalie

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi Annalie,

   ja het bevalt me wel goed bij skinwizard. nette salon. en vriendelijke mensen.

   nee het is niet meer gevoelig daarna. alleen op het moment zelf vind ik het pijn doen. zodra ze stoppen is het na 1 seconde de pijn ook weer weg.

   Reply
 11. Desiree

  Hoi allemaal,

  Ik wil toch ook even mij ervaring met jullie delen. Ik heb sinds Januari 6 behandelingen gehad van oksels bikin lijn en onderbenen. Ik was super tevreden na mij 6de behandeling was bijna allles weg. De afspraak voor de 7de behandeling heb ik af moeten zeggen omdat ik het heel druk had nu ben ik bijna 2 maanden niet geweest en zijn al mijn haren weer terug gekomen, precies zoals voor dat ik begon met de behandelingen. Ik heb contact gehad met de salon en ga daar volgende week heen om tot een oplossing te komen. Zij zeggen nu in eerste instantie dat ik te weinig behandelingen heb gehad. Maar goed ik kan me niet voorstellen dat als ik nu bijv. nog 2 behandelingen doe alles voor goed weg is..

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi desiree.

   heb je sinds afgelopen januari al 6 behandelingen gehad? en ook shr laser behandeling? want dat is ook wel erg snel op elkaar. volgens de salon waar ik het laat doen is om de 8 weken het beste. dit heeft iets te maken met dat je haren niet allemaal tegelijk groeien ofzo. en zij zeggen ook dat als je het te snel achter elkaar doet dat het niet werkt (of zelfs averechts werkt). ik doe vanaf nu om de 7 weken (dat kon nog net, maar om de 6 weken wilden ze niet doen omdat dat niet werkt) dus misschien eens kijken of je een gedeelte van je geld terug kunt krijgen en naar een andere salon gaan?

   Reply
   1. Desiree

    Hoi Diana,

    Ja met SHR laser, er werd mij juist verteld dat het het beste is om het om de 3 weken te laten doen. Ik ben afgelopen vrijdag terug geweest en zij vonden het ook appart. Ik heb nu over 6 weken weer een afspraak en dan over 6 weken weer. deze hoef ik niet te betalen. Ik vind het zonde om naar een andere salon te gaan nu ik al zoveel geld heb betaald. Ik hoop dat het alsnog goed gaat komen en het niet allemaal voor niks is geweest.

    Reply
    1. Diana Post author

     bij mij zeggen ze dat t beste is om de 8 weken. ik doe nu even om de 7 omdat ik dan net een extra handeling kan voordat ik ga emigreren. maar om de 6 is ook nog echt te snel zeggen ze daar. heb het verschillende keren gevraagd of het echt niet sneller op elkaar kon, maar dat zou juist averechts werken.

     heeft met je haargroei te maken. je haren hebben een bepaald cyclus en het heeft geen nut om de behandelingen daardoor sneller op elkaar te doen. het kan zelfs averechts werken zo snel op elkaar.

     Reply
     1. Marco

      Beste Diana,

      Via zoeken (Google) op Skinwizard kwam ik op jouw blog terecht. Toen ik jouw opmerkingen las over de tussenpozen bij behandelingen wilde ik toch even reageren. De periodes tussen behandelingen worden mij namelijk op de dag onduidelijker. Ik heb diverse websites van behandelcentra gelezen en er wordt altijd gesproken over periodes van 5, 6, 7 en 8 weken. Soms zelfs over periodes van 10 weken tussen behandelingen. Waarom deze behandelperioden zo uiteen lopen is mij totaal onduidelijk (en dan zit er bij sommige centra weer wel verschil tussen IPL-behandelingen en laserbehandelingen en bij anderen weer niet). Mij is altijd vertelt dat het aantal weken tussen behandelingen te maken had met de groei-, rust- en uitvalfase. Enig onderzoek bracht mij deze informatie:

      – De anagene fase (groeifase) duurt twee tot zes jaar; in de haarmatrix worden nieuwe cellen aangemaakt.
      – De katagene fase (overgangsfase) duurt twee weken; de haar en haarpapil gaan van elkaar los.
      – De telogene fase (rustfase) duurt drie tot vier maanden; de haar rust in de follikel.

      Bron: http://www.haarstichting.nl/haargroei

      Anders gezegd, ongeveer 85 tot 90 procent van het haar bevindt zich in de groeifase. Slechts 1 tot 3 procent van het haar bevindt zich in de overgangsfase en tussen de 10 en 15 procent van je haar zit in de rustfase.

      De relatie tussen de periodes wordt hierdoor niet duidelijker. Wel zou je kunnen concluderen dat met meer tijd tussen behandelingen de kans kleiner is dat veel behandelingen in de rust- en uitvalfase plaatsvinden.

      Voor wat betreft mijn eigen ervaringen. Een tiental jaren geleden heb ik een zone laten laseren (voor de hoofdprijs – Euro 4.100,-) met de diode laser (ik vermoed een lightsheer). Hierbij werd steeds pakweg 1 cm2 behandeld. Het was onwijs pijnlijk, maar het resultaat was verbluffend goed. Helaas is de kliniek op een zeker moment aan het einde van mijn behandelingen failliet gegaan.

      3,5 jaar geleden heb ik 6 IPL-behandelingen gehad bij een schoonheidssalon (kleine zone). Het resultaat was er niet: er was totaal geen verschil te zien. Aansluitend heb ik 3 jaar geleden een viertal IPL behandelingen gehad bij een studio die een beter IPL-apparaat zou hebben (duurder – ze gaf aan Euro 14.000,-). Ook hier geen verbetering en na 4 behandelingen was de studio ‘onbereikbaar’ (ik had drie pakketten gekocht van 8 behandelingen van 3 zones). Hard geld, want ik had slechts 4 van de 8 behandelingen gehad en deze 4 hadden niet tot nauwelijks (lees: geen) effect gehad.

      Ik had de hoop ‘opgegeven’, maar ben desondanks dit jaar op goede hoop begonnen met Soprano laser behandelingen (niet bij SkinWizard overigens); de Soprano is ook een diode laser, maar i.t.t. de vorige, totaal niet pijnlijk. Je voelt amper dat je behandeld wordt. Na drie behandelingen kan ik nog niet veel zeggen over het resultaat. Een drie- tot viertal weken na de behandeling (bij behandelingen 2 en 3 – na de eerste behandeling was er geen verbetering te zien) lijken de haartjes op een deel van de te behandelen zone deels weg te zijn, maar na 6 weken komen ze allemaal weer terug (na behandeling 2. Bij behandeling 3 ben ik nog niet zo ver). Op sommige plekken zie ik echter helemaal geen verschil. Wellicht dat dit nog komt… Ik heb nog 5 behandelingen te gaan…

      Het beste resultaat voor mij is dus de allereerste laser geweest. Het was een steeds een lange sessie op de pijnbank, maar 70% tot 80% van de haartjes was weg. Na een vijftal jaren kwamen er wat meer terug, maar dit kunnen net zo goed, en dit waren het zeer waarschijnlijk ook, nieuwe haren geweest zijn. Daarvoor de behandeling 3,5 jaar geleden en nu dus.

      Ik zou, als ik jou was, eens aan de behandelaar de medische onderbouwing voor de 7 of 8 weken vragen. Ik heb gemerkt dat ik verschillende antwoorden krijg van verschillende ‘klinieken/behandelcentra’, maar niemand heeft een overtuigend antwoord. Tevens zou ik doorvragen wat het averechts effect inhoud, waar ze het over hebben. En waarop ze dat averechts effect baseren. Ik zeg je eerlijk dat ik zéér benieuwd ben naar hun antwoorden!

      Groet, Marco

 12. Els

  Hi Diana,

  Heb je inmiddels weer een update?

  En nog een vraagje, heb je wel eens ipl op je bikinilijn gedaan? Ik heb daar een jaar geleden een testflits laten doen, dat voelde alsof iemand een hete pan op mn huid plaatste. Wat voor voorbeeld zou ke gebruiken voor de pijn van de SHR bij je bikinilijn?

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi Els,

   ik heb vorige week de 6e behandeling gehad. Er valt verder niet veel over te updaten omdat je pas na 2 weken resultaat ziet. dus ik weet nu nog niet of er weer minder haar terug groeit sinds vorige keer. ik ga er wel van uit, maar daar zal ik binnenkort een update over geven.

   ipl heb ik nog nooit laten doen, dus weet ook niet of het echt te vergelijken is. ik vind de pijn moeilijk te omschrijven. in het begin doet het geen pijn, maar hoe langer ze bezig zijn hoe heter het wordt, (maar niet alsof er een hete pan op staat, maar je voelt dat hete echt van binnen) en bij mij gaat dat soms ook wel echt pijn doen.

   maar onthoudt, het duurt maar een paar minuten haha. en als je straks haarvrij bent is het die pijn echt wel waard vind ik. om de pijn zoveel mogelijk te voorkomen moet je zorgen dat je zo min mogelijk haar hebt, maar niet op de dag zelf scheren. want je huid moet ook zo min mogelijk geïrriteerd zijn.

   als je nog meer vragen hebt dan hoor ik het wel 🙂

   Reply
   1. Cindy

    Hallo Diana,

    Ik twijfel ook of ik SHR zal gaan doen. Mijn moeder heeft redelijke ervaring met IPL (oksels goede ervaring, bikinilijn redelijk goede), maar dit is duurder dan SHR via Skinwizard.
    Hoe is het bij jou nu na de laatste behandeling. Ben je weer wat positiever?

    Groetjes,
    Cindy

    Reply
    1. Diana Post author

     hoi cindy,

     ik heb nu net mijn 7e behandeling gehad. elke keer heb ik wel weer wat minder haargroei. Ik ben zeker wel tevreden over de behandeling. ik merk dat het echt werkt. alleen was er toen ik die behandeling kocht gezegd (en stond ook op die aanbieding) dat het 4 tot 6 behandelingen zou duren. maar dat is dus minstens het dubbele. dus daar moet je wel rekening mee houden in de prijs.

     groetjes diana.

     Reply
     1. Eva

      Hoi Diana,
      Ik ben erg benieuwd of je nog steeds positief bent!
      Er staat nu op de site weer een aanbieding. Dit keer geven ze wel aan dat er 6-8 behandelingen nodig zijn met tussenpozen van 7-9 weken. Maar ja, er paseen maar 6 behandelingen in een jaar dan. Dus ik ben erg benieuwd naar jouw eindresultaat!

      Groetjes Eva

      ———————————————-

      Hoi Eva, ik reageer even in je eigen reactie, want kan niet meer op reply drukken omdat er al te veel reacties onder deze reactie staan.

      6 tot 8 behandelingen is niet wat ze tegen mij zeiden daar in de salon zelf. daar zeiden ze dat de meeste mensen toch wel 2 jaar nodig hebben (en dan idd met tussenposen van 7-9 weken)

      Ik heb er nu zelf 8 gehad. Ik ben helaas moeten stoppen omdat ik sinds deze maand in Curacao woon, en ze daar deze behandeling niet doen. Ik ben nog zeker wel tevreden. na elke behandeling kreeg ik steeds minder haartjes terug. Maar 8 was voor mij zeker niet genoeg. ik heb nog steeds haartjes. wel nog maar erg weinig, maar helaas moet ik me nog wel scheren dus.

      Wel zou ik het nog steeds aanraden om te doen. Het werkt echt. je moet er alleen rekening mee houden dat je er 2 jaar mee bezig bent. (maar tussen de behandelingen door heb je ook al steeds een paar weken profijt van de behandeling, en je jezelf dus minder vaak hoeft te scheren. dus dat is ook wel fijn) het 2e jaar mag voor de zelfde prijs als het eerste jaar. dus het is niet dat je daarna ineens hele dure behandelingen moet gaan betalen als je door wilt.

 13. Regina

  Ik heb 1 SHR laserbehandeling ondergaan. En wel op kin en bovenlip.
  Ik lees steeds dat de haartjes minder snel terug komen.

  Maar bij mij zijn de haartjes helemaal niet weg. Ik vraag me af hoe lang het duurt voor er een haartje uit gaat vallen?
  Ik mag niet epileren of harsen na de behandeling is mij gezegd. Wel scheren.
  De haartjes zijn intussen behoorlijk lang, want ik heb ook al niet verwijderd vanaf een week voor de behandeling.

  Ik vraag me af hoe het bij andere mensen is gegaan. Bij mij was de behandeling ongeveer een minuut of 3 totaal. Gel en apparaat met flitsen. De haartjes zijn verder niet verwijderd of gecontroleerd op afsterven of iets dergelijks.

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi Regina. sorry voor het late antwoord, ik heb je vraag helemaal over het hoofd gezien.

   het kan goed dat je na 1 behandeling nog niks ziet. dus nog niks om je zorgen over te maken. al snap ik wel dat het heel vervelend is op je gezicht als je je niet mag harsen. is gewoon dagelijks scheren geen optie?

   bij mij was het een kleine 2 weken na de 1e behandeling dat mijn haar ineens veel slomer ging groeien. als ik me schoor, kwamen er pas na 2 tot 3 dagen stoppels (normaal de dag erna al). na een week of 5/6 na de behandeling groeide mijn haar weer normaal. en ik merkte ook nog niet dat er al echt haren weg waren. mijn haar viel dus ook niet uit, maar ik scheerde het, en het ging slomer groeien.
   Maar iedereen reageert anders op de behandelingen. bij de ene gaat het sneller dan bij de ander.

   Reply
   1. Regina

    Ik heb vorige week de 2e behandeling gehad. Dus nu 5 weken geleden dat 1e behandeling was. Zie nog steeds niets. Haren zijn gewoon de dag erna weer te voelen en zien.
    Ik heb SHR laser behandeling, omdat gezegd is dat deze laser niet op kleur onthaard, maar op de eiwitten in de haarzakjes. Dat zou dan betekenen dat elke kleur haar gelaserd kan worden, ook grijs. En ook op een donkere huis zou dit geen verschil maken. Bij mij zijn de haren voornamelijk grijs.

    Ik had begrepen dat door de laser de haren in het haarzakjes verbranden. Dat zou dan meteen na het laseren gebeurd moeten zijn. Het verdwijnen kan natuurlijk wat langer duren, want ze moeten denk ik uit het haarzakjes verdwijnen, verbrand en al. De haren die weer aangroeien zouden andere haren uit andere haarzakjes zijn.
    Maar alle haren die mij stoorden waren gewoon stevig meteen na de behandeling te voelen en groeide gewoon door.

    Bij de 2e behandeling werd gezegd dat het wel een jaar kon duren voor er enig resultaat gezien kan worden.
    Ik begin echt te twijfelen of de behandelingen wel resultaat gaan geven. Misschien maakt het verschil waar je de behandeling laat doen.

    Reply
    1. Diana Post author

     bij mij hebben ze ooit gezegd dat je na 4 behandelingen wel weet of het niet of wel gaat werken voor je. ik hoop voor je dat het gaat werken iig!
     Maar de haartjes hebben wel echt meerdere behandelingen nodig voordat ze echt weg zijn. Meteen na de behandeling merk ik trouwens ook nog geen verschil. dat begint pas zo’n dag of 10 na de behandeling. dus wie weet begin je er deze week wat van te merken.
     doet het eigenlijk zeer op je gezicht?

     Reply
     1. Regina

      Nee, het wordt wel warm, maar doet geen pijn.
      Ik kwam er trouwens achter dat definitieve ontharing in het gezicht wordt betaald door mijn zorgverzekering (aanvullende verzekering). Ik moet dan wel naar een andere salon, die aangesloten is bij deze zorgverzekering. Dus dat doe ik nu.

 14. Zaza

  Hallo!
  Ik was even aan het zoeken wat SHR laser eigenlijk is, en kwam op uw blog terecht.
  Morgen heb ik ook mijn eerste afspraak bij Sinwizard in Breda, ik hoop dat het meevalt.
  Ik ken Skinwizard via Groupon, ik ben zelf van België en zal vroeg moeten opstaan om in Breda te geraken voor mijn afspraak.

  Ik hoop voor een goede resultaat! Want als kind had ik al veel problemen met mijn haren op mijn lichaam tot nu toe (ik ben een meisje van 22jaar, met een licht huidskleur en donker zwart haren).

  2jaar geleden had ook via Groupon in Brussel IPL behandeling laten doen voor mijn volledige benen, wat zéér pijnlijk was. Ik zag geen resultaten de eerste maanden na 5 behandelingen, de pijn was voor heel even maar zéér pijnlijk en gaf het spijtig genoeg op, 1jaar later miste ik plots al 40% van mijn haren op mijn benen wat ik erg vreemd vond, want ik zag echt de eerste resultaat pas na 1jaar later. Moest ik wat eerder resultaat gezien hebben dan had ik zeker mijn bon tot 1jaar lang gebruikt.

  Morgen zal ik bij Douglas in Breda ook ineens een “Triac Hair Removal Laser 4X” aanschaffen voor €445,00 -10% korting als je Douglascard (€12,50) hebt. Ik heb heel veel positieve resultaten over gehoord en het is de exacte Diode laser dat ze in een salon gebruiken, daarom dat veel mensen resultaten hebben gezien maar het is wel wat pijnlijk heb ik gehoord.

  Ik zal jullie op de hoogte houden wat wel/niet resultaten gaf en hoe het zal verlopen bij Skinwizard (waar ik vanaf nu elke 6weken naartoe zal gaan voor een tijd van 1jaar).

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi Zaza dankjwel voor het delen van je ervaring.

   balen dat je toen gestopt was met die behandeling zeg.

   ik heb wel benieuwd hoe je eerste behandeling bij skinwizard breda is geweest? en wordt je idd om de 6 weken behandeld? ik vroeg daar ook om, omdat ik in december ga emigreren en dan graag haarvrij ben haha. maar ze zeiden tegen mij (ook bij skinwizzard, maar dan in deurne) dat om de 6 weken echt te snel was. ik laat het nu om de 7 weken doen, zodat ik toch nog net 1 extra behandeling kan nemen voordat ik verhuis. ik hoop maar dat het net genoeg zal zijn.

   Reply
  2. Marloes

   Hoe is je ervaring met skinwizard geweest uiteindelijk? Ik wil ook naar hun toe gaan, dus ben heel erg benieuwd!

   Reply
   1. Diana Post author

    ik vond het een hele fijne salon. vriendelijke mensen en er wordt netjes gewerkt. hou er wel rekening mee dat je echt wel 2 jaar bezig moet zijn.
    ik had maar ruim een jaar (omdat ik nu in Curacao woon) en het is wel een heel stuk minder, maar nog niet helemaal weg.

    Reply
 15. Suzanne

  Ik heb zelf een IPL apparaat en ik merk ook wel degelijk verschil. De haartjes komen veel minder snel terug en misschien na een tijd ook wel helemaal niet meer!

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi jess, ik heb pas 4 behandelingen gehad. dus nog maar 1 meer dan toen ik dit artikel typte. ik ben nog steeds positief. en merk dat er al weer minder haartjes terug komen.

   Reply
 16. Denise

  Hoi! Ik zit er ook over te denken om dit te gaan doen, super fijn dat je je ervaring hebt gedeeld. Je hebt verschillende pakketten bij Groupon zag ik, welke is voor bikinilijn + oksels? En weet je toevallig ook welk pakket kan bij bikinilijn + oksels + onderbenen?
  Ik las ergens anders overigens dat het wel definitief ontharen is, maar dat er wel geadviseerd wordt om de behandeling 1× per jaar te herhalen omdat er sprake kan zijn van “wilde follikelgroei”.

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi Denise. graag gedaan! ik had het grootste pakket gekozen, en daarmee kon ik gehele bikinilijn en oksels laten doen. er was geen pakket om bikinilijn, oksels en onderbenen te doen. helaas, anders had ik die ook gekozen haha. en helaas mag je maar 1 pakket per persoon gebruiken. je zou wel bij 2 verschillende salons de behandelingen kunnen laten doen, maar dat is ook niet ideaal ( wel een heel stuk goedkoper)
   bij mij in de salon hebben ze niet gezegd dat ik elk jaar een behandeling moet doen. maar ze hebben er wel duidelijk bij gezegd dat het mogelijk is dat er nieuwe haartjes kunnen komen. Dus misschien dat daarom sommige salons het wel aanraden om jaarlijks 1 behandeling te doen. ga het de volgende keer eens vragen.

   Reply
 17. Denise Joanne

  Deze heb ik ook gezien op Groupon en ik heb nog zitten twijfelen! Maar zoveel geld kan ik simpelweg niet missen op het moment. Ja, het is voordelig, maar het blijft veel geld!
  Wat vervelend dat het toch zo’n pijn doen. Gelukkig duurt het inderdaad niet al te lang!

  Reply
  1. Diana Post author

   heb het eens uitgerekend, wat ik nu betaal aan deze behandeling (via groupon dan) ben ik in 2/3 jaar kwijt aan scheermesjes. dus uiteindelijk is het zelfs goedkoper. want scheermesjes zijn ook duur, en die stomme dingen worden veel te snel bot haha.

   Reply
   1. Maria

    scheermesjes kun je heel makkelijk slijpen door het enkele keren in 1 richting over een spijkerbroek heen te schuiven, zie YouTube.

    Reply
 18. Jess

  Handige tips! Ik zat hier ook over na te denken namelijk! Maar dan al het schaamhaar weg, kan dat ook denk je? Oksels en benen zou ik dan waarschijnlijk ook willen doen, lekker haarloos overal 🙂

  Reply
   1. Jess

    Haha oh, ook raar dat dat dan binikinlijn heet, maar dat lijkt me zo fijn! Nooit meer te hoeven scheren down under 😛

    Reply
    1. Diana Post author

     ja raar haha. bikini lijn is alleen echt je bikinilijn, gehele bikinilijn is gewoon alles eraf. ideaal haha.

     Reply
     1. G.

      Ha Diana,

      Ook ik wil dit waarschijnlijk gaan doen bij Skinwizard.

      Bedoel je met gehele bikinilijn, alles weg, inclusief schaamstreek?

      Groetjes

    2. Zaza

     Ik heb ondertussen al mijn 8 sessies gehad bij Skinwizard in Breda; alles leek geloofwaardig, leuk en vertrouwd. Maar helaas.. bij mij heeft het helemaal niet geholpen. Wegegooid geld.

     Wat mij wel opviel dat ze express lage stand gebruiken, dus ik had totaal geen pijn, ik voelde zelfs niets! Ik gaf het ook aan dat ik echt niets voel, dan zeiden ze ow da’s fijn, het is normaal en het is een pijnloze behandeling met SHR laser.

     Na mijn 7de behandeling, wanneer ik dicht bij het einde zat, zette ze opeens wel naar hogere stand en toen deed het wel pijn, hete prikkeling na elke flits. Van mij mocht het pijn doen als het maar werkte, en toen bleef mijn bovenlichaam voor 4,5weken haarloos en dan groeide mijn haartjes zeer traag terug, mijn laatste behandeling was ook wat pijnlijk door hoge stand.

     Dus eerst gebruikten ze lage stand bij mij en naar het einde toe hoge stand om mij wel hoop te geven en “nog een sessie van 8 te nemen om toch volledig van af te zijn zeiden ze”.

     Je moet erg goed oppassen met hun sluwe trucjes om je blijven te houden als klant.

     Ik ben zelf bleek van huid, met pikzwarte haren wat een ideale kandidaat is voor laser ontharing.
     Aangezien ik al 5 zeer pijnlijke IPL behandelingen heb gehad in Brussel en dan dit SHR laser behandeling (kom trouwens van Antwerpen, moest elke keer pendelen naar Breda) is nu mijn vertrouwen helemaal weg.

     Ik heb wel positieve reacties gelezen over Diode laser en veel dermatolgen bieden dat ook aan. Als dat niet meer helpt dan ik het voor mij gedaan.

     Veel succes iedereen!

     P.S. Ik heb kale plekjes gehad op mijn been door IPL behandelingen, maar SHR laser heeft alles verpest voor mij, want ik behandelde mijn romp, (dus volledige rug met volledig borsten en buik) dus het is een deel waar je echt licht dons haartjes hebt maar de mijne waren zwart van kleur dus het viel op omdat ze zwart waren. Na paar keer scheren, ja na paar keer scheren was mijn licht zwarte dons haartjes veranderd naar dik, stug, pikzwarte lange haartjes. Zeer ontevreden, heb enorme spijt en verloren geld!

     Reply