Hoe gaat het met mijn blog..

gemiddelde bezoekers aantallen blog na 1 jaar.

Hoe gaat het eigenlijk met mijn blog.

Halverwege januari ging eiland-meisje online, dat wil zeggen dat mijn blog alweer bijna 10 maanden bestaat.

Eiland-meisje is echt een onderdeel van mijn leven geworden. Ik zou echt niet meer zonder willen. Ik kan hier mijn ei kwijt. Schrijven waarover ik wil schrijven. Lekker mijn eigen mening verkondigen.

Ik weet nog goed dat er op het begin veel mensen nogal sceptisch waren. Want er zijn toch al zoveel blogs? Waarom zou jij ertussen komen? Een paar van de opmerkingen die ik kreeg.

Bij deze mijn antwoord. Door gewoon kei hard te werken. En daardoor gaat het eigenlijk best wel goed met m’n blog.

De cijfertjes:

I know, het is geloof ik een beetje een taboe om je bezoekersaantallen gewoon openbaar te gooien. Ik doe het lekker toch, want wat maakt t uit. Ik had het eerst zelfs op mijn contact pagina staan, maar heb heel mijn contact/samenwerkings- pagina verwijderd door alle bedrijven die nog steeds denken dat ze voor een dubbeltje (of een paar sokken) op de eerste rang kunnen zitten.. en dat vervangen voor een contact formuliertje.

De allereerste maand dat eiland meisje online stond had ik iets minder dan 2000 unieke bezoekers. Klinkt nu weinig, maar ik vond het toen echt absurd dat er zoveel mensen op mijn site waren geweest. Dat zijn gewoon meer mensen dan dat er in mijn dorpje wonen.

De laatste maand had ik gewoon al 10.000 unieke bezoekers op mijn blog. En zo’n 24.000 pageviews.

Mijn doel was 10.000 unieke bezoekers binnen een jaar, en dat is dus gelukt. #trots.

Ook zei ik altijd dat als ik 10.000 unieke bezoekers zou hebben ik eens zou gaan kijken naar een bureau voor samenwerkingen met bedrijven. Ik heb nu wat mailtjes de deur uitgedaan, maar als iemand me hierin kan – en wil! – adviseren dan zou ik dat erg fijn vinden.

gemiddelde bezoekers aantallen blog na 1 jaar.

Mijn eerste zakelijke gesprek:

Niet alleen van mijn blog, maar gewoon het eerste zakelijke gesprek in mijn leven. Ik vond het best wel spannend omdat ik niet zo goed wist hoe zoiets nu in z’n werk gaat haha. Gelukkig ging het goed want er is een mooie samenwerking uitgerold. Eentje waar ik ook best wel trots op ben, want ik help met die samenwerking andere mensen die naar Curacao gaan emigreren (met kosten besparen), het bedrijf (aan nieuwe klanten) en mijzelf (door extra inkomsten).

Ik had na lang zoeken het bedrijf gevonden dat voor de beste prijs en voorwaarden onze spullen naar Curaçao zou verhuizen. En toen ik online zette dat we een bedrijf gevonden hadden, kreeg ik mailtjes en berichtjes van lezers die graag wilden weten welk bedrijf onze spullen ging verhuizen. Natuurlijk wil ik mijn lezers graag helpen, maar ik zag ook dat ik hier wat mee moest doen. Want dit is natuurlijk super goede reclame voor het bedrijf in kwestie. Dus ik dacht ik trek mijn stoute schoenen aan, en stuur ze een mailtje. Waarop ik werd uitgenodigd voor een gesprek.

Eiland-meisje goes international.

Begin dit jaar had ik al in de Metro gestaan, wat ik erg leuk vond. Nu verschijn ik ook nog in de Flair van België. Daarvoor ben ik een tijdje geleden geïnterviewd over mijn emigratie naar Curaçao en die ligt deze week in de winkels.

* Het artikel is ook te lezen op mijn Facebookpage.

Ook wil ik nog even benadrukken dat ik het ontzettend leuk vind dat ik contact heb met zoveel mensen die ook verhuizen naar Curaçao, of die dat al gedaan hebben. Het is toch fijn om erover te kunnen kletsen met mensen die snappen wat je allemaal meemaakt. En al die mensen had ik waarschijnlijk nooit gesproken zonder mijn blog.

Zo nu zijn jullie ook weer op de hoogte hoe het met mijn blog gaat.

Voor de mede bloggers, hoe gaat het met jouw blog?

32 reacties

 1. zegt:

  Wat leuk dat het zo goed gaat, ik moest lachen om dat van die sokken, heb ook zo’n mail gehad haha. En ik wou dat ik je kon helpen met die pr bureaus, ik heb evenveel bezoekers en blog al 5j maar word ook nog steeds genegeerd..

 2. zegt:

  Wat goed van je zeg, je doelen al behaald dus! Veel bezoekers zeg, zo ver ben ik nog lang niet haha

 3. zegt:

  Wauw !! Mooie cijfers, ook zeker na 1 maand. Ik ben zelf een maand bezig en heb maar tussen de 200-300 bezoekers per maand :p Je bent toch goed gegroeid op 10maanden, leuk ! Proficiat!

 4. zegt:

  Oke dan… En ik even trots zijn op mijn 2000 bezoekers na twee jaar bloggen! :p
  Gefeliciteerd hoor 😉

 5. zegt:

  Wat goed zeg! Dejlig is ook weer enorm gegroeid de laatste maanden. Ben ik ook trots op. Het is fijn om waardering terug te zien in cijfers.

  1. Diana zegt:

   woow super! de jouwe groeit ook echt hard he! moet je ook trots op zijn. 😀

 6. zegt:

  Wow! Dat zijn prachtige cijfers! Goed gedaan en dik verdiend! Misschien zit er inderdaad een taboe op het laten zien van je cijfers, maar ik vind net juist sterk en open om dit te laten zien. Wij doen het sindskort ook en het toont ook een soort van transparantie naar je bezoekers toe. En het is voor jezelf ook leuk om te zien toch? Vinden wij wel, al halen wij bij lange na niet die mooie cijfers die jij hebt hoor. Misschien leuk en interessant om daar nog eens wat tips voor te schrijven, hoe je zoveel bezoekers naar je site trekt?? Wij houden ons graag aanbevolen iig! Ga zo door en succes met je blog!

  1. Diana zegt:

   dankjewel. en ja, ik snap ook eigenlijk niet waarom er vaak zo moeilijk gedaan wordt om de cijfertjes.
   en ja over tips schrijven.. dat wordt tegenwoordig niet meer zo gewaardeerd in bloggersland. dus ik doe het niet meer. ik heb er wel het een en ander over geschreven. https://eiland-meisje.nl/meer-vaste-bezoekers-op-blog/ en werk aan je SEO https://eiland-meisje.nl/seo-voor-dummies/

   zoek ook naar tips op amerikaanse sites. (via google, maar ook via pinterest is heel veel te vinden) ik heb vaak het idee dat ze daar veel verder zijn en dus betere tips geven betreft het promoten van je blog.

   succes iig.

 7. Wow…super goed bezig Diana 🙂 Je hebt ook zo’n ontzettend leuke site. Echt helemaal verdient dit!! Ik ben zelf nooit zo heel erg bezig geweest met bezoekersaantallen, vond het totaal niet belangrijk, maar merk nu ik wat langer bezig ben, dat het hartstikke leuk is dat je ziet dat de bezoekers aantallen iedere maand oplopen. Zeker sinds onze workshop met Zoë en ik het er met jou over had. Zo veel inspiratie door gekregen 🙂

  1. Diana zegt:

   dankjewel 😀 en ik heb toen ook weer een flinke dosis inspiratie gekregen. en zin om er nog harder aan te werken. alleen geen tijd voor nu helaas haha. en natuurlijk is bezoekersaantallen niet het belangrijkste, maar ik vind het toch wel erg fijn om zo de waardering terug te zien van al het harde werk.
   en ook super dat jouw blog ook lekker aan het groeien is! issie ook waard 😀

 8. zegt:

  Wat fijn dat het goed gaat met je blog! Gefeliciteerd! En super dat je de stoute schoenen aan trekt! Met mijn blog gaat het ook goed. Ik zit de afgelopen 4 maanden elke maand boven de 10.000 unieke bezoekers. Blijft zo bijzonder!

  1. Diana zegt:

   woow super! je blog is ook leuk! ga zo door! 😀

 9. zegt:

  Wat goed dat het zo goed gaat met je blog. Gefeliciteerd alvast want je verdient het ook. Ik reageer niet altijd maar bezoek wel veel jou blog. Je had een vraag over een bureau voor samenwerkingen. Ik zou dit vragen in een bloggersgroep.

  Daar kunnen sommige alleen maar van dromen. Ik haal belang niet zoveel bezoekers en zoek regelmatig mijn doelgroep op. Alleen is het niet zo gemakkelijk. Je hebt het mooi verwoord in dit artikel.

  1. Diana zegt:

   wat betreft doelgroep opzoeken, dan is het met mijn onderwerp mss ook wel wat makkelijker ja.. maar ik merk ook dat het echt helpt om zelf actief aanwezig te zijn. dus niet alleen maar je blog spammen, maar ook antwoorden op vragen, en de interactie aangaan met mensen. ik weet niet of je dat al doet, maar anders is dat ook nog een tip 🙂

   ik zal die vraag idd eens een keer in een bloggersgroep gaan stellen. dankje voor je advies 🙂

 10. zegt:

  Wauw, wat inspirerend zeg Diana! Je doet het erg goed! Ik ben zelf nog maar een beginner, al blog ik zelf ook alweer 8 maanden. Toch wil het qua bezoekersaantallen nog niet echt groeien, wat ik enorm jammer vind, want ik werk super hard. Misschien moet ik daar toch eens iets mee gaan doen. Ik zit nu qua aantallen waar jij in je eerste maand op zat. Ik denk ook dat jouw site mensen heel erg inspireert om ook te gaan emigreren en de stap te wagen! En dat is natuurlijk super! En het is leuk om een kijkje in de keuken te krijgen bij iemand. Hoe werkt zoiets nou eigenlijk? Emigreren? Hoe leef je als Nederlander in het buitenland? Dat soort dingen. Wat goed dat je de stoute schoenen hebt aangetrokken en ervoor bent gegaan! Zo zie je maar weer, dat brutale mensen de halve wereld hebben. Ik ben benieuwd naar je volgende samenwerkingen!

  1. Diana zegt:

   dankjewel 🙂 mss kan je proberen om je doelgroep wat meer op te zoeken. te zorgen dat ze je ook kunnen vinden. ik heb even op je blog gekeken, en die zou echt veel meer bezoekers moeten hebben vind ik (met andere woorden, leuke blog!).
   ik denk dat iid mijn onderwerp ook wel zorgt voor veel lezers. Behalve mensen die zelf naar curacao vertrekken, kunnen ook veel mensen die alleen maar dromen ervan zich wel erin vinden.
   en ja, soms moet je gewoon zelf de stoute schoenen aantrekken. een jaar geleden zou ik dat nooit gedurfd hebben, maar nu ik al een tijdje in het bloggerswereldje zit, merk ik ook wel steeds dat je gewoon voor jezelf op moet komen en jezelf moet laten zien. vind het nog steeds allemaal een beetje eng hoor haha, maar ik zet me er maar gewoon overheen 😛

 11. zegt:

  Hier gaat het ook goed! Ook afgelopen maand de 10.000 unieke bezoekers gehaald, en dat binnen een jaar tijd (net op tijd, want dat was de maand dat Coole Ouders een jaar bestaat 😉 )
  Als ik naar Curacao zou gaan dan zou ik ook zeker vaak hier blijven kijken. En ondertussen lees ik gewoon met je mee als mede blogger

  1. Diana zegt:

   woeehooeee. super leuk he om te zien als het zo goed gaat. 😀

 12. Echt super om te horen dat het zo goed gaat met je blog. Ik heb je artikel in de Flair gelezen (via je FB hoor ha-ha). Ga zo door zou ik zeggen!

  1. Diana zegt:

   dankjewel, en ga ik zeker doen. jij ook hè 🙂

 13. zegt:

  Mooie cijfertjes zeg! Gefeliciteerd! Daar kom ik bij lange na nog niet aan, al gaat het wel steeds beter 🙂

  1. Diana zegt:

   dankjewel. en komt vanzelf, fijn dat het goed gaat met je blog! 🙂

 14. zegt:

  Ohh wauw wat supergoed! Mijn cijfers stagneren nogal de laatste tijd, geen idee waarom :’D hoe professioneler ik er mee probeer bezig te zijn, hoe minder het trekt ofzo XD maar goed, komt wel weer denk ik dan. Gefeliciteerd, ga zo door!

  1. Diana zegt:

   thnx, en mss moeten je lezers er even aan wennen dat je wat professioneler bent. komt vast snel goed, want je blog is geweldig!

 15. zegt:

  Echt leuk om te lezen dat het zo goed gaat met je blog! En ook in zo’n korte tijd! Keep up the good work! 😉

  1. Diana zegt:

   dankjewel, en ga ik zeker doen 🙂

 16. zegt:

  Het gaat gewoon supergoed met je blog! Wat gaaf zeg. Ik volg je ook heel graag. Jeetje, en die nummertjes… ik ben onder de indruk hoor! Dat zijn echt wel heel veel unieke bezoekers. Dat bewijst maar weer dat je gewoon een heel leuk en interessant blog hebt!

  1. Diana zegt:

   ja ben er zelf ook heel blij mee. op een of andere manier is t toch leuker als er een stijgende lijn in zit vind ik zelf. en dankjewel 🙂

 17. Wow knap joh! Zo snel je doelstelling gehaald! Heb je nog tips voor startende bloggers?

  1. Diana zegt:

   dankjewel. Vooral heel hard werken. Niet alleen aan je artikelen, maar ook vooral aan de promotie ervan. Denk aan SEO (lees je in als je daar geen verstand van hebt. https://eiland-meisje.nl/seo-voor-dummies/ ) Maar ook promotie op facebook (of andere social media, maar bij mij werkt facebook erg goed). zoek je doelgroep op.

 18. Ellen zegt:

  Goed om te lezen dat het zo goed gaat met je blog. Wie had gedacht dat je nu al 10k unieke bezoekers zou hebben (ik iig niet). Maar echt super goed!
  Hopelijk raakt je creativiteit niet op en kun je ons blijven boeien, maar eigenlijk twijfel ik daar niet aan.

  1. Diana zegt:

   ja had ik ook niet verwacht dat te halen binnen 10 maanden, maar ben er wel ontzettend blij mee. voelt toch alsof mijn harde werk beloond wordt 😀 ik verwacht dat ik in Curacao alleen maar meer creativiteit krijgt, dus komt vast helemaal goed 🙂
   ik kan iig nieuwe foto’s maken, want ik begin daar wel een beetje doorheen te raken haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *