Naar de Blauwe Kamer en meer.

blauwe kamer Curacao

Weekoverzicht – Elke week vind je hier een overzichtje van alle avonturen die ik op Curacao beleef.


Bon dia, Bon siman. Hebben jullie een leuke week gehad? Ik wel. Altijd wel eigenlijk haha. Nog steeds voelt het leven hier als een grote vakantie.

Deze week ben ik nog een keertje wezen lunchen met mister Latino, en daarna was het weer tijd om afscheid te nemen. Maar een goede lunch bij Kokomo is een heerlijke onderbreking op een werkdag. Zou ik vaker moeten doen

kokomo curacao strand

Ook was ik deze week naar de film geweest. We waren naar Atomic Blonde gegaan. Echt een gave film, maar ik heb zo mijn lach in moeten houden. De film was echt een actie film, en er zat 0.0 humor in. Maar alle mensen moesten zo hard lachen elke keer. Werd er iemand vermoord, ligt heel de bioscoop dubbel. Hoe maak je van een serieuze film een comedie.. draai hem in de bioscopen van Curacao. Vanavond ga ik naar Girls Trip, en heb er nu al zin in.

Woensdag was ik na werk nog even naar het strand geweest. Naar Daaibooi. Toen ik nog op Grote Berg woonde kwam ik daar bijna elke week wel een keer, maar nu kom ik daar eigenlijk nog maar vrij weinig. Andere strandjes zijn nu dichterbij. Het was heerlijk om daar weer eens te zijn.

daaibooi Curacao strand.

Ik was daar omdat ik een vriend ging ophalen die was wezen vissen. Maar dan vind ik het heerlijk om toch nog even op het strand te liggen, dus ik was wat eerder gegaan. Daarna heb ik nog een visje gekregen – die hij wel even zelf klaar moest maken, want ik heb echt geen flauw benul hoe ik dat zou moeten doen – om lekker op te eten. Verser kan niet. Zo vanuit de zee, in de pan.

vissen curacao

De rest van de week heb ik niet zo heel veel meer gedaan, behalve gewerkt. Ik was nog wel even met mijn auto langs de garage geweest, om wat te laten checken. Ik ga nooit naar de garage, want een vriend van me onderhoudt mijn auto. Ga ik een keer.. Een gratis check, die me uiteindelijk 400 gulden kost omdat ze wat verkeerd gedaan hadden en er een onderdeel kapot was gegaan. En maar niet toegeven dat het hun fout is. ‘Nee, hoor dat kan niet daar door komen’. Wel een beetje raar dat meerdere monteurs zeggen dat het daar wel door komt, maja. Kan je weinig tegen doen hè. Nu zit ik al wel 5 dagen zonder auto omdat het weer gemaakt moet worden. Hopelijk is die straks klaar.

Toen stond het weekend al weer voor de deur. Vrijdag avond hadden we een barbecue bij vrienden thuis. We hadden allemaal wat lekkers te eten meegenomen voor op de barbecue en het was een gezellig avondje.

Zaterdag was een rustig dagje. Ik was een serie aan het kijken en ’s middags heb ik gewoon hier thuis even in het zwembad gelegen. Tussendoor nog wat voor werk gedaan en toen was de dag al weer voorbij. ‘S avonds zijn we een hapje wezen eten bij Di Zabia, en daarna nog even door naar Zanzi.

Zondag was een hele leuke dag. We zijn eerst naar de Blauwe Kamer geweest. We zijn lopend gegaan vanaf Santa Cruz, en deze keer heb ik maar voor het korte pad gekozen. Het lange pad – wat wel heel erg mooi is – hadden we niet zoveel zin in.

Playa Santa Cruz | strand Curacao

Binnen 20 minuutjes bereikten we de Blauwe Kamer. En na zo’n wandeltocht is er niets lekkerder dan in dat blauwe water te springen. We hadden deze keer ook een GoPro bij, dus binnenkort komt er ook een stukje online over de Blauwe Kamer.

blauwe-kamer-curacao

Toen we weer terug kwamen bij de auto zijn we nog even naar de Grote Knip gereden om te chillen op het strand en in het heerlijke water. ‘S avonds zijn we nog eventjes naar W&W geweest, maar ook weer op tijd naar huis. Fijn dat je hier ook leuk uit kan gaan, en toch voor 12 uur in bed liggen. Vooral op de maandag ochtend is dat fijn haha.

Mijn weekje zit er weer op. Tot volgende week.

Nog een leuk filmpje van onze tocht naar de Blauwe Kamer:

 


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

1 reactie

  1. Hoi Diana,
    Wat een mooie plaatjes en leuke verhalen schrijf je. Ik kan niet wachten om zelf naar Curacao te gaan!
    Groetjes,
    Julia Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *