Dingen regelen voor de emigratie.

strand curacao cas abou

Het is eigenlijk al weer een tijdje geleden dat ik een update heb gegeven over onze emigratie naar Curaçao. Dat wil niet zeggen dat we niks aan het regelen zijn. Want daar zijn we zeker wel mee bezig. Dus vandaag even een kleine update.

Update emigreren naar Curaçao – het geregeld vooraf.

We zijn nu vooral bezig met het regelen van het verschepen van onze spulletjes. Al ruim een maand nu. Ik had verschillende offertes aangevraagd. 3 verschillende bedrijven langs laten komen om thuis te komen kijken zodat ze een betere offerte kunnen maken. Zodat ze met eigen ogen kunnen zien wat er allemaal mee moet. Maar goed ook, want mijn schatting was 19 kuub. De werkelijke hoeveelheid is zo’n 30 kuub. Oeps.

We hebben dus ook al alles uitgezocht wat er wel en wat er niet mee gaat. Al ontzettend veel weggegooid. De overige dingen die niet meegaan gaan we nog verkopen. Dus binnenkort maar eens foto’s maken van alles en op marktplaats zetten.

Ook hebben we onze eerste tegenslag al gehad. Akira mag namelijk niet alleen vliegen.

We gaan zelf al 13 december, maar Akira komt pas als we een eigen huisje hebben. We hadden bedacht dat mijn ouders haar dan naar Schiphol zouden brengen en dat wij haar op zouden halen op Hato – vliegveld Curaçao –.

Maar dat mag dus niet. Er moet iemand meevliegen met Akira. Erg stom, want de hond mag toch niet bij je blijven.

Nu hopen we maar dat er iemand die we kennen net rond die tijd richting Curaçao gaat en Akira mee wil nemen.

Er zijn wel andere opties. Zoals haar als vracht te vervoeren. Maar dit moet dan geregeld worden door een bedrijf die daarin gespecialiseerd is, en dat is weer erg duur. Ook heb ik gehoord dat sommige mensen aan onbekende vragen – via een oproepje op facebook – of ze hun hond mee kunnen nemen. Maar dat vind ik niet zo’n fijn idee.

Dus als er niemand die ik ken eind januari richting Curaçao komt, zal 1 van ons op en neer moeten om Akira op te halen. Niet echt ideaal dus.

Haar bench is gister ook binnen gekomen, dus dat wordt oefenen, want ze heeft nooit in een bench gezeten. Ze heeft wel al een kijkje genomen van binnen. Nadat ik er een stuk bacon in gooide dan..

Voor de rest ben ik nu gewoon af aan het tellen. Vooral met dat weer van vandaag kan het me niet snel genoeg gaan.

Nog 3 maanden en 16 dagen.

Lees hier heel ons emigratie avontuur

wonen in curacao - dushi curacao

9 reacties

 1. […] tijdje geleden hadden we onze eerste tegenslag, want Akira mag niet alleen vliegen. Wat we dus wel in gedachte hadden. En Akira kan niet meteen […]

 2. Dzunia Hochstenbach zegt:

  Hoi Diana,
  Heb je al iemand gevonden voor je hond? Via Facebook kun je wellicht mensen vinden die ook naar Curaçao gaan rond januari en dan graag de hond willen ‘meenemen’. Hopelijk vind je iemand!

  1. Diana zegt:

   hej.

   ja misschien wel gelukkig.

   ik weet niet of ik het anders via facebook ga vragen. vind het toch een beetje eng om akira in de handen van een vreemde te geven haha.

 3. zegt:

  Oehh, spannend! Er zullen vast nog wel meer tegenslagen komen, maar het zal de moeite waard zijn! 🙂

 4. zegt:

  Spannend allemaal! Probeer ook Facebook voor het verkopen van je spullen, daar zijn speciale pagina´s voor per regio. Werkte bij mij erg goed. Via Marktplaats ook wel, maar zóveel mensen die niet meer reageren of iets dergelijks, super irritant. Ik ben met alles te regelen zeker drie maanden bezig geweest. Hoop werk, maar als je daar eenmaal zit ben je superblij!

 5. Ellen zegt:

  Aahw, dat is balen inderdaad! Dure manier om van je hond af te komen trouwens,.. welk persoon gaat niet komen opdagen nadat die z’n/haar hond zover heeft laten vliegen. 😉

  Hopelijk vinden jullie iemand!

 6. Hmmpf, echt balen van de hond! Dat blijft een lastige kwestie, maar hé, op een dag zijn jullie gewoon weer compleet, hoe dan ook!

 7. zegt:

  Spanneeeend. En ergens wel logisch van die hond… Als er niemand op komt dagen of als blijkt dat de hond ziek is of niet de juiste vaccinaties heeft gehad dan zitten ze daar op het vliegveld ook maar… tja!

  1. Diana zegt:

   zeker spannend! ik ga er van uit dat de papieren van de hond worden gecontroleerd vóór dat die gaat vliegen. maar ja dan heb je idd nog steeds het probleem dat de kans bestaat dat niemand op komt dagen om ‘m op te halen. naja ik baal er iig van. kost weer een hoop extra geld en tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *