Nieuw huis kopen en een heerlijke week!

stranden curacao

Weekoverzicht ā€“ Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie meeĀ met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


 

Vorige week vrijdag heb ik heerlijk op het strand gewerkt. Ik had daar een afspraak staan met iemand die mij gaat helpen met eiland-meisje.nl. En waarom zou je een zakelijke afspraak niet gewoon op het strand plannen.. Gewoon omdat het kan. Er gaan wat dingetjes veranderen op de site, maar daar vertel ik in een apart artikel wel meer over.

stranden curacao

Later op de middag hadden we afgesproken bij Chill om het weekend in te luiden. Daarna zijn we nog een hapje gaan eten, en vervolgens zijn we nog naar Miles – barretje – gegaan want daar was het afscheidsfeestje van kennissen van ons, die weer terug gingen naar Nederland.

Ik heb jullie vorige week al verteld dat we met een huis bezig waren. Vorig weekend zijn we daar weer even wezen kijken. We hadden de vorige keer namelijk het appartement nog niet gezien omdat deze toen bezet was. Ook deze voldeed helemaal aan onze verwachtingen. En mocht alles doorgaan – en die kans is vrij groot – dan gaan we half december verhuizen naar Barber. We hebben dan dus ook een appartementje bij ons huis, en dan kan iedereen bij ons op vakantie komen. Hoe leuk.

Ondertussen zijn we ook bij de bank geweest, en het zou geen probleem moeten zijn om een hypotheek te kunnen krijgen. Toch vind ik het nog wel een beetje spannend. Ik zie me al helemaal wonen daar, en verheug me er ook zo op. Dus zolang de financiƫn nog niet officieel rond zijn, blijft het een beetje spannend.

Zaterdag middag zijn we nog met mijn broertje en zusje +Ā the family naar Kokomo gegaan. Heerlijk op het strand. Daarna zijn we met z’n allen naar mij thuis gegaan, om met papa te Skypen. 6 Uur, dus 12 uur in Nederland, dus Vaderdag. We hadden een cadeautje geregeld die m’n moeder aan hem moest geven tijdens het Skypen.

kokomo beach curacao

‘S avonds zijn we naar Pietermaai proeft gegaan. Dat is een beetje te vergelijken met Curacao culinair. Ik had kaartjes gewonnen bij Deja Vu. Eindelijk had ik iets gewonnen. Eindelijk! Ik heb 1 keer eerder iets gewonnen in mijn leven. Dat was een broodrooster. Toen ik een jaar of 8 was.. Het was erg gezellig, en mooi aangekleed. Live muziekje, en we hebben lekkere gerechtjes gehad.

pietermaai proeft curacao

Zondag hebben we weer prachtige stukjes Curacao ontdekt. Hier kan je meer lezen over de mooie natuur aan de noordkust van Curacao.

Maandag heb ik eerst gewoon thuis gewerkt. Daarna kwamen m’n zusje met de rest langs om bij ons te barbecueĆ«n. Ze waren al vroeg en toen bedacht ik me dat we nog wel even naar het strand konden gaan. Zo zijn we dus nog even naar Porto Marie geweest. Heerlijk joh, eigen baas zijn. Gewoon even op een maandagmiddag naar het strand. Daar tegenover staat wel dat ik na de barbecue nog tot half 1 bezig was om alles af te krijgen. Maar toch, ik vind erg fijn om mijn eigen tijd in te kunnen delen.

strand curacao porto marie

Dinsdagavond hadden we afgesproken om met z’n allen te gaan eten bij Madero. Dat restaurant was ons zo goed bevallen tijdens restaurantweek, dat we nog eens terug wilden. Ik was al wat eerder gegaan zodat ik daar nog even vanaf de loungebanken kon werken. Later kwam de rest en hebben we een erg gezellige avond gehad.

mambo beach curacao

De dag erna hadden mijn zusje en haar vriend geregeld dat mijn broertje zou oppassen, dus zijn wij met z’n 4e naar Cabana geweest. Niet helemaal mijn ding op een woensdag avond. En dat ligt echt niet aan de strandtent zelf..Ā Donderdag wilden we bij mijn zusje gaan eten. Maar natuurlijk wijzigen op het laatste moment de plannen en zijn we met z’n 4e + de baby wezen uiteten. Als hier bezoek is, doen wij ook maar net alsof we vakantie hebben. Ofja, eigenlijk doen we dat altijd. Gewoon zoveel mogelijk genieten van het leven.

Verder heeft Binky deze week gewoon 2 ratten gevangen. Waarvan die er ook nog 1 heeft opgegeten. Gatverdamme. En was er een achtervolging door mijn – normaal zo rustige – straat. Het schijnt zelfs dat er een waarschuwingsschot gegeven is. Of het waar is weet ik niet hoor. De dieven zijn gelukkig wel gevangen. Ik heb hier trouwens niks van mee gekregen, want ik lag te slapen, maar las dat ’s ochtends in de buurt-app. Bravo voor iedereen die meegeholpen heeft ze op te pakken!

Nu dan nog even over mijn werk bij Curacao To Go. Ik heb besloten om ze tot volgendeĀ week de kans te geven om het op te lossen. Ofja, eigenlijk vooral mijn vriend wil ze nog een kans geven. Hij is iets aardiger dan ik. Als het aan mij had gelegen had ik ze nu al met de grond gelijk gemaakt. Ik voel me namelijk behoorlijk opgelicht. En dat maakt mij kwaad. En geloof me, mij wil je niet kwaad hebben. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat wraak wel loont.

Een lekkere positieve afsluiter deze week weer.

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao

 

4 reacties

 1. zegt:

  Wat een tof huizen nieuws zeg! Zou tof zijn als het echt allemaal gaat lukken, hoop het voor jullie! =D

 2. zegt:

  Wat spannend zo’n achtervolging in je straat! Gelukkig zijn de daders gepakt. En ben benieuwd hoe het met huis gaat aflopen.

 3. zegt:

  Wat leuk zou dat zijn als het huis doorgaat! Kun je meteen een Bed & Breakfast beginnen met dat appartementje šŸ˜›

 4. zegt:

  Wat een heerlijke foto’s. Fijn om naar te kijken. Veel succes met je huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *