Living the good life @ Curacao

nieuwjaarsduik Curacao

Weekoverzicht – Elke week vind je hier een overzichtje van alle avonturen die ik op Curacao beleef.


Het is weer even geleden dat je van me hoorde.. Ben ondertussen op vakantie geweest. Naar Nederland. En wilde ook even echt vakantie. Dus heb de blog even gelaten voor wat ie was. Heb ook totaal geen tijd gehad hoor. Mijn planning in Nederland was strak. En doordat ik 25 uur vertraging had was ik maar 5.5 dag in Nederland.

zonsopkomst in vliegtuig

Eenmaal aangekomen in Nederland was ik niet eens zo moe, wat best raar is aangezien we vlogen in een oud toestel waarvan de stoelen niet eens plat konden, dus niet echt kunnen slapen. In Nederland ben ik meteen mee gaan lunchen met mijn moeder, zusje en nichtje. Wat was het trouwens koud zeg daar. Echt, Sambil – shopping mall op Curacao waar de airco altijd veel te hoog staat – is er niets bij. Gelukkig had ik nog Uggs liggen tot over mn knieën. Daar heb ik een week in geleefd. En een elektrisch dekentje is in de nachten mijn beste vriend geweest.

De kerst heb ik met m’n familie gevierd, zoals kerst gevierd hoort te worden. Met heel veel eten dus. Kerstavond ben ik met mijn ouders wezen uiteten bij een heerlijk restaurant. We kregen allemaal verschillende gerechtjes verdeeld over 4 gangen. De 1e en 2e kerstdag gingen we chinees eten. Niet mijn ding, maja. Het was wel gezellig en leuk om weer iedereen te zien. Het was net alsof ik niet weg geweest was.

Verder heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk vrienden nog te zien. Helaas lukte het niet om iedereen te zien door nogal wat tijdsgebrek. Misschien volgende keer toch wat langer gaan. En in de zomer gaan. Niet handig gepland deze vakantie van me.

De terug vlucht heb ik wel goed kunnen slapen gelukkig. Toen ik in mijn stoel zat viel ik meteen in slaap. Eenmaal wakker, zaten we al in de lucht en zat iedereen te eten om me heen. Even de stoel plat gelegd en verder geslapen.

Weer terug op Curacao heb ik nog een paar dagen extra vakantie genomen. Want heel eerlijk, Nederland voelt niet echt aan als vakantie. Ik had alleen 1 fotoshoot gepland en verder heb ik nog lekker gechilled. Nog even geluncht met mijn tante en haar vriend die op mn hondjes en huis gepast hebben. Mijn broertje en zijn vriendin waren ook nog gekomen. Vrijdag avond hebben we nog een vuurwerkshow gekeken. Het was echt super mooie vuurwerk. Daarna zijn we nog even naar de Full moon party geweest.

Zondag was het oudjaar, en dat wordt hier op Curacao ’s middags al groots gevierd in Pietermaai met een mega pagara die afgestoken wordt. Een beetje jammer was dat het niet zo’n mooi weer was en het af en toe regende. Maar het was wel hartstikke gezellig. Daarna zijn we even naar huis gegaan. Een powernapje gedaan nog. En toen weer richting de stad. Dat was helaas een minder groot succes. Het begon gezellig. Met alle vrienden midden op de brug. Tot het ineens kei hard begon te regenen. We waren helemaal koud en nat en hadden eigenlijk geen zin meer. Maar het duurde nog maar 10 minuten tot 12 uur, dusja dan ga je ook niet meer weg hè. We hebben dus gewacht. Afgeteld. Een glaasje bubbels gedronken. Elkaar gelukkig nieuwjaar gewenst. Wat vuurwerk gekeken. En toen snel weg.

pagara curacao

De dag erop was het gelukkig weer beter weer. S’ ochtends hebben we de nieuwjaarsduik gedaan. Zonder Unox muts want we waren te laat. Maar toch weer leuk om dit tafereeltje te zien. Iedereen met die mutsen het water in zien rennen. Daarna nog een bekertje erwtensoep gedronken en toen zijn we ergens anders heen gegaan om te zwemmen. Bij Jan Thiel was het ons namelijk iets te druk. ‘S avond hebben we nog bij een vriendin thuis gezeten en daarna vroeg naar bed. De vakantie is namelijk voorbij. Er moet weer gewerkt worden en de wekker wordt weer gezet.

nieuwjaarsduik Curacao


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

1 reactie

  1. zegt:

    Wat leuk dat je in NL bent geweest! Bij mij voelt dat ook nooit als vakantie helaas… maar wél heel leuk is het altijd 😀 Een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *