Recept pompoenpuree

De herfst is officieel begonnen. Dat wil zeggen dat ook de pompoen tijd weer aangebroken is. Stiekem eet ik het hele jaar door pompoen want ik vind ze heerlijk. Zo heb ik al eens een keer een receptje van pompoen frietjes en deze ‘gezonde lunch tip‘ gedeeld op deze site. En binnenkort zal ik ook nog een receptje online zetten van pompoen soep. Want pompoen soep is echt heerlijk.

Maar voor vandaag heb ik een recept voor pompoen puree. Ik heb er een beetje een Aziatisch tintje aan gegeven. Dit is echt zo ontzettend lekker.

Recept pompoenpuree:

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • rode peper naar wens
  • 3 cm gember
  • 30 ml kookroom
  • 5 el kokosrasp
  • 1 el honing
  • 1 bouillon blokje
  • eventueel nog wat zout
  • water

Bereidingswijze:

Schil de pompoen en snij ‘m in stukjes. Snij de ui, knoflook, gember en peper klein en doe samen met de pompoen in een pan. Verkruimel het bouillon blokje in de pan en doe er een scheutje water bij. Er hoeft echt maar een klein laagje in, zo’n 2 tot 3 ml. Doe de deksel op de pan en laat de pompoen gaar stomen. Ondertussen af en toe checken of er nog water in zit. Zo niet, dan voeg je nog wat toe. Als de pompoen gaar is – na zo’n 15 tot 20 minuten – haal je de deksel van de pan en laat het overgebleven water verdampen. Als al het water weg is voeg je de kookroom, kokosrasp en honing toe. Met een staafmixer maak je er nu een puree van. Even proeven, en zo nodig nog wat zout toevoegen.

Wij aten dit met z’n 2e met wat garnaaltjes. Wat eigenlijk wel net te weinig was. Dus ik zou er volgende keer ook nog iets van rijst of aardappel bij serveren.

recept pompoenpuree

Eet smakelijk!

klik hier voor nog meer heerlijke recepten. 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

5 reacties op “Recept pompoenpuree

  1. Sabine

    Ziet er superlekker uit! Ik heb ooit een pompoen klaargemaakt maar vond het zo een gedoe om ‘m te schillen en te snijden. Kwam er echt niet doorheen. Zal wel iets verkeerd gedaan hebben of de verkeerde pompoen gekocht ofzo, geen idee. Maar daarna nooit meer zelf klaargemaakt. Als ik er ooit nog eens achter komt hoe het om een simpele en snelle manier kan dan ga ik meteen dit recept maken 🙂

    Reply
    1. Diana Post author

      jaa idd wel een beetje een gedoe om te schillen. Hier kun je in de herfst ook blokjes pompoen kopen. weet niet of dat daar ok kan?

      maar ik snij er best een dikke schil vanaf. dus ipv echt schillen doe ik gewoon met een groot mes er een stuk afsnijden. dan gaat het een stuk makkelijker.

      Reply