Alle gratis stranden van Curacao

Curacao heeft veel verschillende stranden. Voor sommige moet je betalen, maar er zijn ook genoeg gratis stranden op Curacao.

Gelukkig behoren de mooiste stranden van Curacao ook tot de gratis stranden. Dus een dagje genieten in een paradijselijke omgeving hoeft zeker niet duur te zijn. Gewoon koelboxje met drank en hapjes mee. Eventueel een barbecue. En genieten maar.

playa lagun curacao

 

Boek nu alvast jouw excursies.

(makkelijke en veilige website om verschillende excursies op Curacao te boeken)
(Voor de beste prijs.)

Voor als je zeker wil zijn van een plekje tijdens je vakantie.

Of ga met ons mee op tour, en we laten je de mooiste plekjes van Curacao zien. Van verlaten privé strandjes tot de mooiste stukjes natuur. 

Meer info over een Privé tour met ons.

Gratis stranden op Curacao:

Op een aantal kun je al klikken voor meer informatie en foto’s. De rest volgt snel.

 

Playa Lagun

Playa lagun vind ik 1 van de mooiste stranden van Curacao. Klein en knus. Er is zelfs een grote kans op schildpadden te spotten tijdens het snorkelen. Er zijn bedjes te huur en er is een barretje met prachtig uitzicht over de baai.

Grote Knip

De Grote Knip is denk ik wel het bekendste strand van Curacao. En niet onterecht, want dit strand is echt prachtig. Het water is zo ongelooflijk blauw, alsof je in een zwembad zwemt. In het weekend is het hier aardig druk, maar wel erg gezellig. Er zijn bedjes te huur, en er is een klein tentje waar je eten en drinken kan halen.

Kleine Knip

Het kleine zusje van de Grote knip, en ligt er dan ook naast. Iets kleiner, maar toch erg mooi. Je kan hier geen eten en/of drinken kopen, maar soms is er wel iemand aanwezig om strandbedjes te verhuren

Playa kalki

Helemaal op westpunt gelegen, en een erg mooi strand. Ook kun je hier prachtig snorkelen. Er zijn strandbedjes te huur en er zit ook een barretje bij (al is deze wel erg duur) Boven zit een resort waar je ook wat kunt drinken en daar heb je echt een prachtig uitzicht over het strand.

Kokomo beach

Kokomo Beach behoort wel tot de gratis stranden van Curacao, maar hier mag je geen eigen eten en drinken meenemen. Er is een grote beach bar waar je heerlijk kan eten en drinken aanwezig.

Playa Santu Pretu

Naar mijn mening, de mooiste snorkelplek van het eiland. Het is wel lastig om hier te komen, en je kan er ook niet echt heel lekker liggen.

Playa Hulu

Ook dit strand is lastig te bereiken. Je komt hier via playa Santa Cruz. Je kan kiezen om met de boot te gaan, of om te gaan lopen. De wandeltocht duurt zo’n 45 minuten. Playa Hulu is werkelijk een prachtig strand, en je heb een grote kans dat je hier alleen zult zijn.

Playa Forti

Playa Forti is vooral bekend om de hoge rotsen aan de zijkant van het strand. Daar kun je vanaf springen, maar pas wel op. Het is echt hoog, en er zijn al ongelukken gebeurd.

Santa Cruz

Santa Cruz een een populair strand bij de lokale bevolking. In het weekend kan het dan ook wel eens druk zijn. Vanaf dit strand kun je ook met een bootje naar de blauwe kamer.

Klein Curacao

Klein Curacao is een klein bounty eilandje vlak bij Curacao. Het water is ontzettend blauw, het zand wit en er is een erg grote kans dat je zeeschildpadden tegenkomt. Je kunt hier alleen komen met een boot, wat een dagje naar een gratis strand toch weer erg prijzig maakt.

Director’s Bay

Op dit strand is het bijna altijd rustig, en ligt nog een stukje achter de Caracasbaai. Director’s Bay is vooral bekend omdat het een mooie duik en snorkel spot is.

Playa Jeremi

Een mooi strand in het westen van Curacao. Er zijn verder geen faciliteiten aanwezig.

Daaibooi

Daaibooi ligt ongeveer in het midden van het eiland, en is een populair strand onder de lokale bevolking. Je zult hier op zondag veel mensen zien barbecueën. Er zijn bedjes te huur en er is ook een klein tentje waar je wat eten en drinken kunt halen.

Caracasbaai

Caracasbaai is vooral bekend om de gezelligheid. Veel mensen komen hier barbecueën, of gewoon gezellig wat drinken.

Boka sami

Boka Sami is een klein strandje in het vissersdorp St. Michiel. Dit strand wordt vooral bezocht door de mensen die daar in de buurt wonen.

Playa kanoa

Playa Kanoa is het surfstrand van Curacao. Dit is het enige strand dat aan die kant van het eiland ligt en er zijn hoge golven. Er is een klein afgesloten stukje waar je wel rustig kunt zwemmen. Er zijn hier verder geen faciliteiten aanwezig.

Baya beach

Baya beach is een klein strand een stukje verder dan de Caracasbaai. Vooral bekend voor de watersport. Ook worden er wel eens feestjes gegeven.

Marie Pampoen

Een strand midden in Willemstad gelegen tussen Punda en Mambo. In het weekend kan het erg druk zijn. Er zit ook een lekker restaurantje bij.

Tug Boat

Het strand zelf stelt niet heel veel voor, maar voor de kust ligt een bootje. Dus deze spot is populair onder de duikers en om te snorkelen

Playa piskado

Een vissers strandje aan de westkant van Curacao. Rond de middag is de kans erg groot dat je hier zeeschildpadden tegenkomt omdat de vissers dan daar hun vis schoonmaken.

Snake Bay

Snake bay is een klein strandje in Boca Sami. Er zijn hier behalve 2 parasols geen voorzieningen. Wel erg mooi en rustig. Ook populair onder de duikers.

Lovers Beach

Tussen Kokomo en Bullenbaai liggen nog wat kleine baaitjes, waaronder Lovers Beach. Helaas is het strand zelf weggevaagd en ligt het vol stenen, maar het is nog wel een heel mooi plekje. Boven het strand is een picknicktafel. Behalve een paar vissers zul je hier weinig andere mensen tegen komen.

Playa Guepi

Gelegen bij Westpunt. Vanuit Watamula kun je hier heen lopen. Het strand zelf is wat lastig te bereiken omdat je via de rotsen naar beneden moet klimmen. Heerlijk rustig plekje.

Strand bij verlaten resort/ Santa Martha

Vroeger was hier een groot resort, maar dat is tegenwoordig helemaal vervallen en verlaten. Het strand is nu dan ook vrij toegankelijk. Er zijn geen voorzieningen aanwezig, maar het is wel een heel mooi plekje. Dit strand vind je vlakbij Soto.

Parasasa beach

Gelegen in Piscadera. Door de weeks vrij rustig, maar op de zondagen druk met lokale families die hier komen barbecueën. Soms is er een eetkraampje open.

Marriot Sonesta Beach.

Hier was vroeger het Marriot hotel, wat momenteel gesloten is. Het strand is nu dus vrij toegankelijk. Je komt hier via Moomba beach of via parasasa beach. Het is hier nooit druk dus als je rustig naar het strand lig je hier perfect. Er zijn wel geen voorzieningen aanwezig.

Beach club 88

Ik ben er zelf nog niet geweest, maar midden in pietermaai is een nieuw strandje met beachbar. Je kan hier gewoon gratis op het strand gaan liggen.

Karakter

Midden op het eiland ligt Karakter. De zee is er prachtig blauw en je ligt er lekker. De zee kun je via een trap betreden. Het is wel altijd druk en er wordt ook van je verwacht dat je een consumptie besteld. Leuk plekje.

 

 

Dit waren alle gratis stranden op Curacao. Hier vind je een overzicht van alle stranden op Curacao.

 

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

12 reacties op “Alle gratis stranden van Curacao

 1. Pingback: San Juan Curacao | Verlaten stranden | Landhuis | natuurgebied

 2. Kim

  Oh ik wist helemaal niet dat je voor sommige stranden moest betalen!
  Ik krijg wel gelijk zin om naar Curaçao te gaan met die witte strandjes zo 🙂

  Reply
 3. Donna

  Hallo Diana ,
  Woon je in Nederland of Curaçao? Leuke site van je

  Bedank voor je tips .

  Reply
 4. Pingback: Gratis uitjes op Curacao / excursies / leuke dingen doen.

 5. Svenja

  Thanks voor al je tips. Ik heb een heel to do lijstje gemaakt! Over 3 weken vliegen we voor de tweede keer naar ‘jouw’ eiland.

  Reply
 6. Yvonne

  Je kan ook even in de Curaçao App kijken. Daar staan ook alle stranden op.
  Leuke blog/site.

  Reply
  1. Diana Post author

   ja hoor. De meeste van deze stranden zijn gewoon goedbezochte stranden en op een aantal is zelfs security aanwezig. Dat wil niet zeggen dat je dingen in je auto achter kan laten enzo, want dat kan helaas nergens hier op Curacao.

   Bij de echt afgelegen plekken kan je ook gewoon heen. Maar ik zorg zelf meestal wel dat ik niet teveel waardevolle spullen bij heb. De auto kun je het beste open laten, en de raampjes een stukje open en een stuurslot erop. Over het algemeen gebeurd er dan niets.

   De reactie hierboven ben ik het totaal niet mee eens. Natuurlijk is er een kans dat je beroofd wordt, of een ruitje ingetikt wordt (zoals overal), maar die kans is echt niet zo groot dat je deze stranden dan maar moet skippen.

   Reply